El canviador Pikler®

Ofereix un marc segur perquè els nens i les nenes puguin participar en el seu canvi de bolquer o a vestir-se en la postura corporal que triï.

L’adult també s’ha de sentir còmode utilitzant el canviador. En la nostra experiència, això serà així, si l’adult pot estar amb el nen o la nena sense haver d’empinar-se ni encorbar-se, pot veure bé la seva cara i les seves mirades poden trobar-se.

Quan i cóm recomanem el seu ús?

  1. Pot utilitzar-se des de nounat.
  2. L’alçada de la tanca de barrots, que envolta la taula per tres costats, pot variar segons l’edat i el desenvolupament motor:
    • amb bebès basta amb una tanca baixa.
    • amb nens i nenes que ja es verticalitzen i s’incorporen sobre els genolls, es recomana una tanca més alta, que arribi fins al seu pit i, en el qual puguin agafar-se buscant el seu equilibri.
  3. És recomanable posar sobre el canviador un cobertor que s’ajusti a la mesura del canviador, que no s’enfonsi amb el pes dels nens i nenes, però que sigui més agradable que si la seva pell estigués en contacte directe amb el tauler. A l’escola, aquest cobertor es pot desinfectar després de cada ús i es pot cobrir amb un drap net.
  4. Si el tauler no té peus cal fixar, el canviador, de manera estable al moble en el qual es col·loqui. El més pràctic es posar, com a base, un armari per als objectes necessaris per realitzar les cures.

Basat en el llibre:
Dr. Pikler, Emmi (1978): Az egészséges csecsemő és gyermek fejlődése és gondozása.
Medicina Könyvkiadó, Budapest