PIKLER® WOODWORKS

Novetats del grup de treball Pikler.

Tornem de Budapest, on hem assistit un any més a la reunió dels fabricants oficials Pikler® amb la comunitat de professionals de l’Institut Loczy, L’Associació Pikler d’Hongria i l’Escola Infantil Emmi Pikler. Aquest grup, que ja fa uns anys que treballa per establir els paràmetres de qualitat i ergonomia dels mobles i aparells Pikler®, s’anomenarà des d’ara PIKLER® WOODWORKS.

En aquesta trobada s’ha aprofundit en establir el mètode d’ús i les condicions pedagògiques d’aplicació dels diferents aparells. Un cop elaborat, aquest document serà la guia que mestres i educadores podran utilitzar per fer un ús adequat d’aquest mobiliari.

També s’ha consensuat un sol logotip oficial que utilitzarem tots els fabricants en els mobles i aparells Pikler®, que ha de servir per diferenciar clarament quins són els fabricants oficials.

Pel que fa a la incorporació de nous models, els fabricants hem fet diverses propostes que ara entren en fase d’estudi per valorar la seva viabilitat.

Com en les ocasions anteriors ha estat un plaer compartir aquestes jornades de reflexió entre professionals d’àmbits molt diversos, tots abocats a la millora d’aparells que ajudin al desenvolupament autònom i el joc lliure dels infants.